کم تحرکی کودکان چه مشکلاتی را دربردارد؟

در این مقاله به بررسی

کم تحرکی کودکان می پردازیم.

به والدین و پرستار کودک باید توصیه شده است که همیشه مراقب کم تحرکی کودک باشید ، اجازه ندهید  کودک علاقه مند به کم تحرکی و یکجانشینی شود، مانع چاقی و اضافه وزن وی ناشی از کم تحرکی شوید، انواع آسیب های مغزی، عیوب انکساری ،یبوست ، پوکی استخوان و دیگر مشکلات گوارشی کودکان کم تحرک را تهدید میکند، سعی کنید با بردن آن ها در فضای آزاد و تشویق آن ها به جنب و جوش مانع به وجودآمدن این بیماری ها در کودکان شوید.

مهم ترین بیماری ای که کودکان کم تحرک به آن دچار خواهند شد چاقی مفرط است و همین عارضه کافی است تا آن‌ ها را به انواع بیماری‌ها دچار شوند بنابراین توصیه می کنیم کودک را به تحرک کردن و فعالیت داشتن تشویق کنید  وحتی کاهی اوقات شما هم با او همراه شوید.

یک متخصص اطفال با توجه به عوارض زندگی آپارتمان ‌نشینی و نبود شرایط مناسب برای تحرک کودکان گفت: کم تحرکی کودکان در دراز مدت، علاوه بر آسیب‌ های جسمی که بر قسمت‌ های مختلف بدن آن‌ ها وارد می کند، می ‌تواند اثرات منفی هم بر سلامت روان کودکان داشته باشد.

کودک کم تحرکی که به چاقی مفرط مبتلا شده است، امکان این که به بلوغ زودرس دچار شود،‌ بسیار زیاد است. همچنین مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات و ذخیره آن به صورت چربی به خصوص در ناحیه شکم کودک کم تحرک، زمینه ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی را در سنین ۳۰ سالگی به بعد ایجاد می کند.

کودکانی که به چاقی مبتلا می شوند، علاوه بر موارد ذکر شده، در معرض بیماری‌ های دیگری از قبیل آلرژی نیز قرار خواهند گرفت. همچنین کم تحرکی کودکان عامل به وجودآمدن یبوست و دیگر مشکلات گوارشی در کودکی و حتی زمینه ابتلا به آن را در سنین بالاتر فراهم خواهد ساخت.

کودکانی که بیشترین سرگرمی آن‌ ها بازی با گوشی ‌های تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر است  در معرض بیماری خاصی قرار می ‌گیرند، آرتروز گردن و تغییرات اسکلتی در کودکانی که نشستن آن‌ ها صحیح نیست، همچنین کمردردهای مزمن، ابتلا به عیوب انکساری چشم از جمله خطراتی است که سلامت این کودکان را تهدید می ‌کند که البته از لحاظ آسیب ‌های مغزی ناشی از امواج کامپیوتر و گوشی‌ های همراه نیز در امان نخواهند بود.

کودکان کم تحرک از لحاظ پیشرفت در مهارت‌ های حرکتی خیلی ضعیف ‌تر از کودکانی هستند که بازی ‌های پرجنب و جوش دارند، در گذشته کودکان در حیاط خانه‌ ها بازی های حرکتی مانند لی لی، توپ بازی و دیگر بازی ‌های رقابتی و سرعتی را انجام می دادند، اما به دلیل تغییر شرایط زندگی، خیلی وقتها امکان این بازی ‌ها برای کودکان وجود ندارد. علاوه بر آن ورزش‌ هایی در مدارس انجام می‌ شد که این روزها کمتر از گذشته به چشم می خورد.

متاسفانه بسیاری از والدین  از عوارض کم تحرکی  در کودکان با خبر نیستند و برخی عواقب آن را فراموش کرده‌ اند، یا به این مساله اهمیت چندانی نمی دهند. در نتیجه  لازم است  در مدارس و مکان‌ هایی که امکان آموزش و تبلیغ وجود دارد، برای افزایش تحرک کودکان فرهنگ‌ سازی شود.

علاوه بر تمامی معایب کم تحرکی، عوارض ابتلای کودکان کم تحرک به مشکلات روحی و روانی نیز وجود دارد، به طوری که این کودکان شادابی و طراوتی را که یک کودک فعال دارد، نخواهند داشت و احتمال اینکه

گوشه گیر و منزوی شوند نیز در آنها وجود دارد. همچنین به دلیل نداشتن کافی مهارت ‌های حرکتی نسبت به هم سن و سالان خود، از اعتماد به نفس کمتری برخوردارند.

برای اینکه ازعواقب کم تحرکی  درکودکان  جلوگیری کنیم توصیه می شود والدین و پرستار کودک سعی کنند زمینه تحرک کودکان را خارج از منزل به صورت ثبت ‌نام در کلاس ‌های ورزشی و یا بردن آن‌ ها به مکان ‌های بازی که امکان تحرک وجود دارد فراهم کنند. همچنین در منزل چنان‌چه امکان فعالیت و حرکات زیاد وجود ندارد آن‌ ها را تشویق به فعالیت ‌های کم سر و صدا ولی با تحرک کنند. علاوه بر آن برای تقویت مهارت ‌های حرکتی از کودک بخواهند مثلا برای مدت تعیین شده از روی یک خط صاف مانند خطوط قالی حرکت کند و یا حتی با درست کردن یک خط با استفاده از نخ، کودک را به تحرک وا دارند. می توان برای تقویت عضلات و مهارت نیز از کودک بخواهند با قیچی چیزهایی را برش دهد.

پرستار بیمار

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها